Osteria della Fontebuona
via Piano 4 - Favale di Malvaro GE - tel. 0185 975024

Hollands

Hallo, ik ben Marieke en woon al iets meer dan 20 jaar in Italia. Na wat gereis en verschillende werkervaringen (in de horeca) hebben mijn man Giovanni en ik besloten om in een mooi groen hoekje niet te ver van zee (want geen Nederlander kan zonder water) een oud huis op te knappen en een restaurantje te openen. Aangezien we nog ruimte over hadden in drie prachtige kamers op de bovenste verdieping was de stap om om ook een Bed&Breakfast aan ons project toe te voegen natuurlijk erg klein.
In 2005 was het zo ver: Osteria della Fonte Buona wordt geopend. Sindsdien zijn we blijven klussen, de veranda is gesloten met ramen zodat het daar in de winter met een houtkachel aangenaam vertoeven is, het terras is vernieuwd, er is een prachtige overdekking van kastanjehout geplaatst, de tuin is aangepakt om in de zon lekker een wijntje te drinken met uitzicht op de bergen.
Wij zijn het hele jaar geopend, ook omdat de temperatuur in Liguria altijd heerlijk is, niet te koud in de winter, niet te heet in de zomer want er waait s'nachts een koel bergwindje.

Het dorp Favale di Malvaro heeft een prachtige geschiedenis van de emigratie, vandaar dat wij veel Amerikaanse gasten hebben die naar het oude huis van hun (over)grootouders komen zoeken, ik help hun graag en begeleid ze om te vertalen.

Vlakbij ligt het hoger gelegen Val d'Aveto: een prachtig natuurgebied op ongeveer 1000mt hoogte waar ook de Alta Via dei Monti Liguri door heen loopt. Wandelaars kunnen s'avonds naar ons toe lopen en s'morgens weer terug gebracht worden op de AV (voor een kleine vergoeding).
De zee ruik je vanaf hier maar als je een dagje strand wil doen is dat een half uurtje rijden (Chiavari ongeveer 25km ver), de Cinque Terre zijn ook goed te doen in 1 dagje uit.

Als je direct in het nederlands wil reserveren: 0039 3293958317

Een twee-persoonskamer kost €55,- per nacht (een twee-persoonskamer voor single gebruik kost €30,-) inclusief ontbijt.
In de winter (01/10 - 30/04) rekenen we €5,- meer voor de verwarming.10991410
FonteBuona - Favale di Malvaro GE - PI 01504440999 - Creazione sito Rossi Web Design Chiavari